۱۳۸۷ اردیبهشت ۱۰, سهشنبه
کاندوم سه کیلومتری
۱۳۸۷ اردیبهشت ۲, دوشنبه
وزیر دفاع اسپانیا در افغانستان
امروز روزنامه های بسیاری به دیدار وزیر جدید و باردار دفاع اسپانیا،خانم کارم چاکون از افغانستان پرداخته بودند. چند نکته در مورد این خانم به جذابیت این خبر افزوده بود. یک، ایشان اولین وزیر دفاع زن در اسپانیا هستند و دوم آنکه 37 سال بیشتر ندارند و سوم هفت ماهه باردار می باشند. این خانم تنها پنج روز پیشتر وزارت دفاع اسپانیا را تحویل گرفته و از افغانستان عازم لبنان خواهد شد تا با نیروهای صلحبان اسپانیایی در این کشور دیدار کند و گفته است که شرایط فیزیکی وی او را از انجام مسولیتهای محول شده باز نخواهد داشت پس از معرفی کابینه جدید به پارلمان و عبور از مرحله رای اعتماد راهی افغانستان شد تا از واحدهای نظامی اسپانیا در این کشور بازدید کند. این عکس مربوط به این سفر و بازدید و دیدن سان از واحدهای نظامی اسپانیا در افغانستان است! البته وزیر دفاع باید طراح و متفکر باشد و خانم کارمه خاسون وزیر جدید دفاع اسپانیا نیز از رهبران متفکر حزب سوسیالیست اسپانیاست
کابینه اسپانیا با 9 وزیر زن ترمیم شد
۱۳۸۷ اردیبهشت ۱, یکشنبه
مرد آبستن آمریکایی، پدر و مادر در یک بدن
تامس بیتی ، مردی از اورگان آمریکا با چاپ تصویر خود و نوشتن مقاله ای در نشریه ادوکیت ، که مخاطبان همجنس گرا و یا دو جنسیتی دارد خبر داده که آبستن است و تا ماه ژوئیه صاحب یک دختر خواهد شد.
برای عده ای شاید شنیدن این خبر از نشانه های ناهنجاری های دنیای مدرن باشد اما برای تامس بیتی مرد جوانی که بعد از بارها مراجعه به مراکز مختلف بارداری، و سرو کله زدن و اصرار به دکترهای مختلف بالاخره به ارزوی خود رسیده، این آغاز یک زندگی و معجزه است.
ماه ژوییه امسال، یعنی تاحدود سه ماه دیگر تامس بیتی 34 ساله برای همسرش نانسی بیتی یک دختر به دنیا خواهد آورد.
گبج کننده است اما کلید حل معما در دانش پزشکی است.
تامس که در حال حاضر بر اساس قانون هویتی مردانه دارد و مرد محسوب میشود ده سال پیش زن بوده و به دلیل غلبه هویت مردانه درونش نهایتا پس از مشورت با پزشک ها تغیر جنسیت می دهد.
اما تفاوت این کار با نمونه های مشابه چنین تغییر جنسیتی این است که تامس رحمش را دست نخورده باقی گذاشته است.
همین تصمیم به او کمک کرده که امروز پدری باشد که برای 9 ماه و نه بیشتر، مادر بودن را تجربه می کند.
با این همه تصور آبستن شدن یک مرد آنقدر دشوار است که حتی ران اشلایپر مرد همسایه تامس که تقریبا هر روز او را در خیابان می بیند این خبر را باور نمی کند.
ران اشلایپر می گوید این خبر را شایعه می داند چرا که چند روز پیشتر تامس را در خیابان دیده و به نظر او این مرد آبستن به نظر نمی آمده است.
قطعا کسانی که ماجرای تامس را برای اولین بار منتشر کردند نیز توقع ناباوری مردم را داشته اند.
آن استاکول، سردبیر مجله ادوکیت می گوید چندان هم بی محابا سراغ این موضوع نرفته است.
به گفته خانم استاکول پیش از انتشار مقاله مصور آقای بیتی از او خواسته شده آدرس و شماره تماس پزشک خود را به این نشریه بدهد و پس از تماس با پزشک صدق ادعای او تایید شده است.
در عین حال تامس با شرکت در شوی پرطرفدار اپرا وینفری اجازه داد مردم آمریکا از طریق سونوگرافی صدای قلب دخترش را بشنوند.
او گفت اشتیاق به بچه دار شدن حسی زنانه یا مردانه نیست بلکه نیازی انسانی است و او نیز خود را محق بارداری و این نیاز می بیند.
نانسی همسر تامس می گوید بعد از به دنیا آمدن دخترشان، تامس کماکان پدر و او همچنان مادر خواهد بود و هیچ جابجایی در نقش دو نفر ایجاد نمی شود.
به گفته نانسی بیتی، خود او کار تلقیح را با استفاده از اسپرم های خریداری شده از بانک اسپرم در رحم تامس انجام داده است.
پزشک تامس می گوید بارداری کاملا طبیعی است.
تامس و نانسی تا کمتر از سه ماه دیگر صاحب اولین فرزند خود می شوند و همزمان برخی از متخصصان پزشکی و یا صاحب نظران اجتماعی گرم بحث درباره درست یاغلط بودن چنین تجربه ای هستند.۱۳۸۷ فروردین ۲۹, پنجشنبه
مشعل المپیک ایران را دور زد
مشعل المپيک طی مراسمی به وسيله اشعه خورشيد در کوههای آلمپ يونان – محل برگزاری بازيهای المپيک کهن – روشن می شود و پس از عبور از کشورهايی در چهار گوشه جهان و حمل آن به صورت امدادی در بخشی از شهرهای پايتخت و يا معروف، به شهر ميزبان می رسد.
به دليل نقض حقوق بشر در چين و به ويژه ناآرامی های اخير در تبت، حمل مشعل المپيک پکن تاکنون در بسياری از نقاط جهان با تظاهرات منتقدان حکومت کمونيستی چين، در شهرهای مهم جهان مانند لندن، پاريس و لس آنجلس رو به رو بود و مشعل در ميان تدابير شديد ماموران پليس، حمل می شود.
مشعل المپيک بر سر راه خود از کشور قزاقستان در شمال دريای خزر هم گذشته است و در حالی به کشور عمان در بخش جنوبی خليج فارس رسيد که ايران به عنوان مهمترين گذرگاه جاده ابريشم، از ميزبانی مشعل المپيک محروم بود.
روز سه شنبه، لی بن مسعود السليدی، وزير ورزش عمان در فرودگاه مسقط – پايتخت اين کشور – مشعل المپيک را دريافت کرد و بعد از حمل آن در مسافتی کوتاه، آن را به دست يکی از ورزشکاران عمانی داد.
در اين کشور حاشيه خليج فارس، در مسيری که از سوی دولت اين کشور تعيين شده بود، نزديک به ۶۰ تن از ورزشکاران صاحب نام عمانی به همراه چند تن از هنرمندان و ستاره های محبوب عرب، به نوبت مشعل المپيک را حمل کردند. روز چهارشنبه مشعل المپيک از عمان به پاکستان رفت تا پيش از رسيدن به کشور چين از کشورهای هند، تايلند، مالزی، ژاپن، کره، اندونزی عبور کند. اين مشعل از شبه جزيره ماکائو، وارد قلمروی جمهوری خلق چين می شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه در پاکستان برای میزبانی از مشعل المپیک تدابیر شدید امنیتی برقرار شده و مقام های دولتی در آخرین لحظه اعلام کردند که به دلیل احتمال حمله از سوی گروههای تندروی نزدیک به القاعده، مسیر تعیین شده را تغییر داده اند. در هند نیز پیش بینی می شود که عبور مشعل المپیک ناآرامی هایی را در پی داشته باشد، چرا که هم اکنون مقر دولت در تبعید تبت در هند قرار دارد و بسیاری از بودائیان تبتی که پس از ورود ارتش چین به این منطقه کشور خود را ترک کردند، هم اکنون در هند زندگی می کنند. رد درخواست ايران روز سه شنبه خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی – ايرنا - از قول علی کفاشيان، دبيرکل کميته ملی المپيک نوشت که ايران در مرداد ماه سال گذشته درخواست ميزبانی مشعل المپيک پکن را به بخش روابط بين الملل و پروتکل کميته برگزاری المپيک ۲۰۰۸ ارسال کرد، اما چين از پذيرش آن خودداری کرده است. در متن نامه آقای کفاشيان که توسط خبرگزاری فارس منتشر شده، خطاب به کميته برگزاری المپيک آمده است: «به لحاظ روابط ديرينه ورزشی ـ فرهنگی بين ايران و چين، کشور ما که بخش قابل توجهی از جاده ابريشم کهن در آن واقع شده و يکی از عظيم ترين تمدن های قاره وسيع آسيا است، درخواست خود را برای نقش فعال در اين برنامه و استقبال گرم از مشعل المپيک در ايران اعلام می دارد.» به نوشته اين خبرگزاری، تصميم گيری درباره مشعل المپيک ۲۰۰۸ بر عهده چينی های برگزار کننده اين المپيک بوده است. همزمان اصغر رحيمی، دبير کميته تدارکاتی المپيک پکن، به همين خبرگزاری گفت که «کميته بين المللی المپيک» مسير حمل مشعل را تعيين می کند. «کميته بين المللی المپيک يا IOC»، يکی از بزرگترين سازمان های ورزشی جهان است که مقر آن در کشور سوئيس قرار دارد و برپايی هر چهارسال دو المپيک تابستانی و زمستانی را به عهده دارد.
نصب نخستین دستگاه های خودکار فروش سرنگ و کاندوم در ايران
ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران اعلام کرد که اولين دستگاه های خودکار فروش سرنگ، کاندوم و لوازم پانسمان را در پنج مرکز نگهداری از معتادان نصب کرده است.
به گزارش خبرگزاری ايسنا، محمدرضا جهانی جانشين ستاد کل مبارزه با مواد مخدر که در ايران متولی کمک به درمان معتادان است، گفته است که هزينه خريد اين اقلام از دستگاه های خودکار يک سکه ۵۰ تومانی است.
آقای جهانی، در باره علت نصب اين دستگاه ها که تا کنون در ايران وجود نداشته گفته است: «هدف از اجرای اين طرح اين است که اگر برای مثال، معتادی در شب نياز به سرنگ پيدا کرد، به دنبال استفاده از سرنگ آلوده و مشترک نباشد.»
در گزارش های رسمی وزارت بهداشت در مان و آموزش پزشکی ايران، استفاده مکرر از یک سرنگ برای تزريق توسط افراد متفاوت، عمده ترين دليل شيوع بيماری ايدز عنوان شده است.
همچنین در این گزارش ها معتادان تزریقی آلوده، به دلیل ارتباط جنسی با زنان روسپی، عامل اصلی گسترش ویروس ایدز در جامعه معرفی شده اند.
پيش از اين، دولت ايران برای کاهش آمار تزريق مشترک، طرح هايی برای توزيع سرنگ رايگان ميان معتادان اجرا کرده بود، اما آذر ماه گذشته، بهرام يگانه، رييس انجمن مبارزه با آسيب های رفتاری به خبر گزاری ايسنا گفته بود که طرح توزيع سرنگ رايگان به طور جدی انجام نشده است.
ما فروش کاندوم به معتادان برای جلوگیری از گسترش بیماری ایدز از طریق رابطه جنسی، تا به حال در ایران سابقه نداشته است.
مينو محرز، رييس مرکز تحقيقات ايدز ايران، روز ۲۲ اسفند ماه در يک نشست خبری در تهران اعلام کرد که بر اساس تازه ترين تحقيقات اين انجمن، يک چهارم معتادانی که در يک پروژه تحقيقاتی مورد آزمايش قرار گرفته اند مبتلا به ايدز بوده اند.
۱۸ درصد معتادان ایران تزریقی هستند
تازه ترين آمار در باره تعداد معتادان در ايران که اول اسفند ماه سال ۸۶ منتشر شد نشان می دهد که يک ميليون و ۲۰۰ هزار ايرانی معتاد به انواع مواد مخدر هستند که ۱۸ درصد اين معتادان مواد مورد مصرف خود را تزريق می کنند.
همچنين در اين پژوهش آمده است که هفت درصد کل معتادان، تزريق مشترک انجام مي دهند و ۲۵درصد آنها تزريق مشترک را تجربه کرده اند.
اين آمار حاصل پژوهشی با عنوان «ارزيابی سريع وضعيت اعتياد کشور در سال ۸۶» است که زير نظر سازمان بهزيستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران انجام شده است.
بر اساس اين پژوهش، «کراک ايرانی» و هروئين ۴۴/۵درصد و «نورچيزک» و«تمجيزک» در مجموع ۸ درصد از کل مواد مخدر مصرفی در ايران را تشکيل می دهد. «نورچيزک» و«تمجيزک» داروهایی بوده اند که در ابتدا برای ترک اعتیاد تجویز می شدند، اما اکنون خود به ماده مخدر مورد نیاز گروهی از معتادان بدل شده اند.
در اين پژوهش تاکيد شده است که «گرچه شيوع مصرف مواد مخدر در بعضی موارد کاهش يافته، اما شدت اعتياد افزايش يافته که خود يک اخطار است.»
منظور از شدت اعتياد، حجم مواد مخدر مصرفی برای هر معتاد و «ميزان اعتياد آوری» مواد مخدر است.
ستاد مبارزه با مواد مخدر، کراک ايرانی را که از هروئين چهاربرابر خالص شده به دست می آيد و «نورچيزک» و«تمجيزک» را که به صورت ويال های قابل تزريق فروخته می شود، به عنوان «مواد به شدت اعتياد آور» معرفی کرده است.
برخی آمارها در باره معتادان ايران که اين پژوهش منتشر شده است نشان می دهد:
- به طور ميانگين، در سال ۸۶ روزانه ۹ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در ايران فوت کرده اند.
- درآمد معتادان به طور ميانگين ماهيانه ۳۶۰هزار تومان است.
- ۳۰ درصد معتادان بی کار هستند که ۳۰ درصد اين بی کاران به دليل اعتياد شغل خود را از دست داده اند.
- هرمعتاد ماهانه از يک هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان صرف خريد مواد مخدر می کند.
- هزينه ماهيانه خريد مواد مخدر برای هر معتاد به طور ميانگين يکصد و ۸۲ هزار تومان است.
۱۳۸۷ فروردین ۲۷, سهشنبه
نوکیا: هنوز برای ورود گوشیهای سبز زود است
وی اضافه کرد که سازندگان گوشیهای همراه با درخواست زیادی در این خصوص از سوی مشتریان روبرو خواهند شد.
Markus Terho مدیر بخش امور محیط زیست نوکیا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما عقیده داریم که این مطلب به یکی از حوزههای رقابتی تبدیل خواهد شد.»
نوکیا درحال ترویج و گسترش تولید گوشیهای تلفن همراه با استفاده از مواد بازیافتی بوده و Olli-Pekka Kallasvuo مدیرعامل بزرگترین سازنده تلفنهای سلولی جهان در ماه فوریه و درجریان کنفرانسی تجاری در بارسلونا یک گوشی مفهومی که در ساخت آن از این گونه مواد استفاده شده است را معرفی کرد.
به گفته Terho با توجه به این که بکارگیری اینگونه مواد در مقیاسهای بالا محدودیتهایی به همراه دارد لذا تا تولید انبوه این گوشیها چند سال دیگر زمان لازم است.
تسهيلات مخابرات به مشتركين خوشحساب
اكونيوز: مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: پس از خصوصیسازی شرکت مخابرات، تسهیلاتی برای مشترکان خوش حساب تلفن همراه این شرکت ایجاد میشود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "صابر فیضی" با بیان این که تشخیص مشترکان خوشحساب از بدحساب برای این شرکت امکانپذیر است، اظهار داشت: تا هنگامی که شرکت مخابرات به صورت دولتی به فعالیت خود ادامه دهد ایجاد تسهیلات برای مشترکان خوش حساب امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: مشترکان خوش حساب به افرادی اطلاق میشود که در چندین دوره متناوب پیش از زمان مقرر صورت حساب خود را پرداخت کرده و به دولت بدهکار نباشند. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در خصوص مشتریان طلایی گفت: این عنوان نیز به آن دسته از مشترکانی اطلاق میشود که میزان مکالمه آنها از طریق تلفن همراه بسیار بالا باشد که برای آنها نیز تسهیلاتی ایجاد میشود.
این مقام مسئول یادآور شد: اصلاحاتی نظیر مشتریان طلایی، مشترکان خوش حساب و غیره پس از خصوصی شدن شرکت مخابرات معنیدار خواهد بود و بیشتر اپراتورهای تلفن همراه به منظور در اختیار گرفتن بازار تلفن همراه تسهیلاتی را برای مشترکان خود ایجاد میکنند.
فیضی تسهیلاتی در شکل پرداخت، زمان دریافت صورتحساب، نحوه محاسبه مکالمه و سایر موارد این چنینی را از جمله امکاناتی دانست که شرکت مخابرات پس از خصوصیسازی برای مشترکان خوشحساب در نظر میگیرند. در زمان حاضر گفته میشود میزان لاوصولیهای شرکت مخابرات از محل بدهی مشترکان تلفن همراه بالغ بر صد میلیار ریال بوده که به اعتقاد برخی کارشناسان حجم عظیمی از آن مربوط به بدهی سازمانهای دولتی به مخابرات است.
تعرفه خدمات تلفن همراه کاهش یافت
اکونیوز:مشاور عالی سازمان تنظیم مقررات از کاهش تعرفه خدمات تلفن همراه به موجب مصوبات سی و نهمین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، "احمد فرهادی"با اشاره به مصوبات جدید تعرفه خدمات تلفن همراه که از طریق دفاتر خدمات ارتباطی قابل اجرا است اظهار داشت :براساس این مصوبات تعرفه تغییر آدرس سیم کارت های دائمی و اعتبار ی با 70 درصد کاهش 15 هزار ریال اعلام شد که کل این مبلغ سهم دفاتر خدمات ارتباطی خواهد بود.
وی افزود:تعرفه تعویض سیم کارت مفقودی و سوخته دائمی و اعتباری نیز با 5/28 درصد کاهش 50 هزار ریال اعلام شد که سهم دفاتر خدمات ارتباطی از این مبلغ 20 هزار ریال است.
به گفته مهندس فرهادی طبق مصوبات جدید کمیسیون تنظیم مقررات تعرفه سرویس وصل نمایشگر و وصل پیام کوتاه (SMS) با 100 درصد کاهش رایگان خواهد بود.
این مقام مسئول همچنین از کاهش 50 درصدی تعرفه وصل سرویس VMS و تغییر نام سیم کارت های دائمی خبر داد و یادآور شد:مشترکان برای وصل سرویس VMS مبلغ 10 هزار ریال و برای تغییر نام سیم کارت های دائمی مبلغ 50 هزار ریال باید بپردازند که نیمی از این رقم به دفاتر خدمات ارتباطی تعلق می گیرد.
مدیر کل دفتر تنظیم مقررات همچنین به کاهش 95 درصدی تعرفه تغییر نام سیم کارت اعتباری تلفن همراه اشاره کرد و گفت:طبق این مصوبه تعرفه تغییر نام سیم کارت اعتباری به 5 هزار ریال کاهش پیدا کرد.
قیمت اینترنت پرسرعت ایران 16 هزار برابر اینترنت پرسرعت مالزی است
یک محاسبه ساده ریاضی در باره اینترنت پرسرعت مالزی با ایران بیانگر این اعداد است:
سرعت اینترنت پرسرعت مالزی: 224 مگابیت ضرب در 1024 کیلو بیت = 229376 کیلو بیت
سرعت اینترنت پرسرعت ایران: 128 کیلو بیت
نسبت اینترنت پرسرعت مالزی به ایران: 1792 برابر
قیمت اینترنت پرسرعت ایران: هر 128 کیلو بیت در ثانیه به طور متوسط 15000 تومان
قیمت اینترنت پرسرعت مالزی: هر 229376 کیلو بیت در ثانیه معادل تقریب 1500 تومان
مقایسه قیمت اینترنت پرسرعت مالزی نسبت به ایران: حدود 9 ریال در هر 128 کیلو بیت در ثانیه
به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت قیمت اینترنت پرسرعت ایران حداقل 16 هزار برابر اینترنت پرسرعت مالزی است.
مقایسه ایران و کره جنوبی
چند وقت پیش خبری در روزنامه خراسان منتشر شد مبنی بر اینکه سرعت اينترنت رايگان كرهجنوبي حدود ٥٠٠ برابر اينترنت پولي در ایران است. پیش از آن نیز خبر دیگری در رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه يك پيرزن سوئدي ركورد اتصال به اينترنت را با سرعت ٤٠ گيگابيت در ثانيه شكست! برای کاربران ایرانی که تعداد آنها 18 میلیون نفر است و به تنهایی 53 درصد کاربران اینترنت خاورمیانه را تشکیل میدهند شنیدن چنین خبرهایی مثل رویا و آرزو است. چرا که اکثریت قریب به اتفاق این کاربران با خطوط دایلآپ و با سرعت کمتر از 56 کیلو بیت در ثانیه به اینترنت متصل میشوند و تصور میکنند اینترنت یعنی همین!
سرعت قانونی اینترنت (درست مثل سرعت مجاز در خیابانها!) مطابق بخشنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات 128 کیلوبیت در ثانیه برای کاربران خانگی است و بیشتر از آن برای سلامتی شان ضرر دارد و مطابق آمار رسمی در سال ٢٠٠٧ تنها ٤٦٥هزار و ١٠٠ نفر معادل ٧ دهم درصد از كاربران ايراني به این نوع از اينترنت کذایی پرسرعت دسترسي داشتهاند در حالی که قرار بوده این رقم در سال مذکور به ٩٠٠ هزار پورت فعال برسد، همچنین براساس برنامه چهارم توسعه قرار است تا پايان سال ٨٨ (پايان اين برنامه) تعداد پورتهاي فعال ADSL به ٥/١ ميليون پورت برسد. بر این اساس ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در ايران فقط ٠١/٠ درصد است. البته تعريف اينترنت پرسرعت نيز در ايران و جهان متفاوت است چرا که حتي سرعت خطوط ADSL در دنيا تا ٢ مگابيت در ثانيه است!
کیفیت اینترنت ایرانی
كشورهاي توسعه يافتهاي مانند فرانسه اينترنت را با سرعت ٣٠ مگابيت بر ثانيه و سوئد با سرعت ١٠٠ مگابيت بر ثانيه، در اختيار كليه كاربران خانگي قرار دادهاند. همچنين طبق برنامهاي كه در سنگاپور تدوين شده، قرار است تا سال ٢٠١٠ به هر كاربر خانگي يك گيگابيت در ثانيه پهناي باند اختصاص يابد. تازه این فقط آمار روی کاغذ است و قطعیهای اینترنت و اختلالات کیفی آن در ایران خود حدیث مفصلی است به طوری که ١٩٠ بار قطعي در برخي مسيرهاي شبكه ملي فيبرنوري طي يك سال در مجموع ٧٠ هزار دقيقه قطعي در شبكه زيرساخت ايجاد كرد كه عملا امكان برقراري ارتباطات در شبكه بينالمللي و بين شهري كشور را به ميزان ٩٥٧ ميليون و ٦٥٠ هزار كانال/ دقيقه از شركت ارتباطات زيرساخت سلب كرد.
قیمت 50 برابری
مقایسه قیمت اینترنت در ایران با سایر کشورها نیز بیان کننده تفاوتهای محسوس در این زمینه است. در حالی که قیمت اینترنت 128 کیلو بیت در ثانیهای ایران بین 10 تا 20 هزار تومان در ماه هزینه دارد قیمت اینترنت 224 مگابیت برثانیهای مالزی تنها حدود 1500 تومان در ماه تعیین شده است. گزارشها حاکی از آن است که مثلا قيمت يك سرويس256K در ايران تقريبا 2 برابر امارات، 3 برابر مصر و 12 برابر تركيه است! در قیمتهای خردهفروشی، هزینه پهنای باند در ایران تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی ميرسد.
اینترنت رایگان در عربستان
خبرگزاری عربنیوز چندي پيش خبر داد از این پس تمام ساکنان شهر ریاض میتوانند بهصورت رایگان و از طریق خطوط Wi-Fi به اینترنت متصل شوند و طرح گسترش خطوط Wi-Fi از مدتي قبل در عربستان آغاز شده و اكنون مقامات دولتی این کشور میکوشند هرچه سریعتر دیگر شهرهای خود را به این امکانات مجهز کنند.
اینترنت رایگان به دانشگاهها نرسید
صحبت از اینترنت رایگان در ایران بیشتر به یک لطیفه شبیه است و حتی دستور صریح رییسجمهور مبنی بر ارایه اینترنت رایگان به دانشگاهها در مهر ماه سال 1386 تا کنون اجرا نشده و دو وزارت فخیم علوم، تحقیقات و فناوری و ارتباطات و فناروی اطلاعات هنوز نتوانستهاند چنین طرحی را به مرحله اجرا درآورند. همه اینها در حالی صورت میگیرد که قرار است ایران در افق 1404 به مقام اول علمی و فناوری منطقه آسیای جنوب غربی دست پیدا کند. جالب است بدانید که در مرکز تهران و درست در بخشی از حاشیه خیابان انقلاب که قرار بود یکی از واحدهای دانشگاه جامع علمی کاربردی از اینترنت پرسرعت استفاده کند مشخص شد که هیچ شرکتی در این منطقه پوشش اینترنت ADSL ندارد. وقتی وضعیت تهران این چنین است میشود وضعیت سایر نقاط کشور را حدس زد.
بینش آنالوگ
به نظر میرسد مشکل اصلی در خصوص حرکت لاکپشتی اینترنت پرسرعت در ایران نه مشکلات فنی که نحوه نگرش و بینش مدیران فناوری اطلاعات در کشور باشد مثلا محمد سليمانی وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران معتقد است «کاهش پهنای باند برای مشتريان خانگی مشکلی ايجاد نمیکند چرا که با بررسیهای انجام شده کاربران خانگی نيازی به بيشتر از اين رقم ندارند» هیچ کارشناس یا خبرنگاری از جناب وزیر سوال نکرده که چنین نتیجهگیری صریحی بر مبنای کدام کار تحقیقاتی و پژوهشی صورت گرفته و محدودیت زمانی این تصمیم کجا خواهد بود؟ آیا تا ابد کاربران خانگی ایران نيازی به بيشتر از اين رقم نخواهند داشت؟ و این سوال که کاربران خانگی مالزی (که یک کشور اسلامی و در حال توسعه شبیه ایران نیز هست و در خیلی از مواقع به عنوان الگوی ایران نیز مطرح میشود) چه نیازی به اینترنت 224 مگابیت برثانیه دارند که قرار است با قیمت 1500 تومان در ماه به آنها واگذار شود؟
راهکار کاهش هزینه اینترنت پرسرعت
به گفته علی مولوی کارشناس فناوری اطلاعات هزینه اینترنت در کشور ما نسبت به میزان درآمد سرانه اشخاص، بالاست و همین امر موجب جلوگیری از گسترش این سرویس در ایران شده است و بالطبع باعث شده در رابطه با میزان دسترسی به اینترنت، رتبه مناسبی در جهان نداشته باشیم! اما مهمترین دلیل قیمت بالای این سرویس در ایران را میتوان گران بودن پهنای باند موردنیاز ISPها دانست که از طریق شرکت فناوری اطلاعات و یا ICPها تامین میشود. در قیمتهای خرده فروشی، هزینه پهنای باند تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی است. البته نباید منکر هزینههای انتقال پهنای باند به داخل کشور و تقسیم آن در کل کشور شد، اما با توجه به قیمتهای کشورهای دیگر، به نظر نمیرسد سطح هزینهها در این حد بالا باشد!
در صورتی که دولت قصد دارد میزان دسترسی به اینترنت در کشور را بالا ببرد، شاید سادهترین راه حل، کاهش هزینههای پهنای باند باشد، چراکه در حال حاضر شرکت فناوری اطلاعات به عنوان بزرگترین فراهم کننده پهنای باند کشور، یک شرکت کاملا دولتی است. شاید بتوان به سادگی با تعیین حاشیه سود 20 درصد برای این شرکت، قیمت پهنای باند اینترنتی را تا حد زیادی کاهش داد! مساله مهم دیگری که در هزینه نهایی اینترنت برای کاربر نهایی تاثیرگذار است هزینه بالای پخش میباشد. در حال حاضر بیشتر از 40 درصد هزینه اینترنت به جیب عاملان پخش میرود که رقم بسیار بالایی است. با راهاندازی سرویس IN در تهران به عنوان بزرگترین بازار مشترکان اینترنتی، امید میرفت که دست واسطهها از این بازار کوتاه شده و قیمت اینترنت کاسته شود، اما متاسفانه شرکت مخابرات استان تهران، جای واسطهها را گرفت و حدود 30 درصد از هزینههای دریافتی را بابت ارائه سرویس هوشمند از ISPها دریافت میکند!
در حال حاضر قیمت یک ساعت اینترنت پرسرعت از طریق شبکه هوشمند، ساعتی 300 تومان است که از این میزان به ازای هر ساعت 90 تومان برای استفاده از سرویس هوشمند هزینه میشود. جالب اینجاست که ارائه این سرویس، هزینه ثابتی برای شرکت مخابرات دارد و به نظر نمیرسد هزینه آن با قیمت خدمات ارائه شده تغییری داشته باشد! به هر شکل به نظر میرسد در صورتی که مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عزم جدی برای کاهش قیمت اینترنت در ایران دارند، باید در وهله اول نظام تعرفهای سرویسهای ارائه شده توسط شرکتهای زیرمجموعه را کنترل و تعدیل کنند و اندکی از سودهای سرشار این شرکتها بکاهند.
۱۳۸۷ فروردین ۲۳, جمعه
فروش کلید کعبه در لندن
خانه حراج سادبی در لندن اعلام کرده که این کلید و شماری دیگر از آثار هنری اسلامی که در کنار آن به فروش رسیده، در نوع خود یکی از مهمترین مجموعه هایی بوده که این مرکز فروش آن را سازماندهی کرده است.
مجموع این آثار به بهای 21.5 میلیون پوند فروخته شده است.
در گذشته رسم بر این بوده که هر بار که خلیفه ای حکومت ممالک اسلامی را به دست می گرفته، کلیدی به نام او برای خانه کعبه ساخته می شده است و این کلید نماد قدرت این خلیفه محسوب می شده است.
به گفته مسئولان حراجی سادبی، در حال حاضر علاوه بر این کلید، پنجاه و هشت کلید دیگر خانه کعبه در جهان موجود است، 54 تا از آنها در کاخ توپ قاپی استانبول نگهداری می شود، دو تا در مجموعه نهاد السعید، یکی در موزه لوور در پاریس و یکی در موزه هنر اسلامی در قاهره.
اما کلیدی که در این حراجی به فروش رفته، تنها کلیدی است که به جای نگهداری در موزه به صورت خصوصی نگهداری می شده است.
این کلید آهنی که در سال 573 هجری قمری (1177 میلادی) ساخته شده و به دوره مستنصر، خلیفه عباسی تعلق دارد، سی و هفت سانتیمتر طول دارد و روی آن این عبارت به عربی حک شده: "هذا ما تم عمله لبيت الله الحرام خلال حكم الامام ابن الامام المقتدی ابو جعفر المستنصر ابوالعباس عام 573".
نام خریدار کلید فاش نشده است، او با خرید این کلید رکورد خرید آثار اسلامی را شکست و کلید را به سه برابر بهای گرانقیمت ترین اثر اسلامی که تاکنون فروخته شده، خریداری کرد.
۱۳۸۷ فروردین ۲۰, سهشنبه
۱۳۸۷ فروردین ۱۸, یکشنبه
ناتوانی شرکت های بزرگ امنیتی در کسب گواهینامه VB100
بر طبق گزارش منتشر شده، 17 شرکت ضد بدافزار از 37 شرکت آزمایش شده نتوانستند گواهینامه محک امنیتی متعلق به آخرین بدافزارهای تهدید کننده 'ویندوز ویستا سرویس پک 1' با عنوان گواهینامه VB100 را کسب کنند.
برای کسب گواهینامه VB100 محصولات شرکت های امنیتی در مبارزه با لیست بدافزارهای نمونه WildList آزمایش می شوند و میبایست 100 درصد از افزارهای مخرب را شناسایی کنند. گفتنی است که محک لیست WildList توسط شکارچیان ویروس های واقعی در هنگام حملات واقعی جمع آوری شده است و توسط سازمان بین المللی پایگاه داده WildList بروزرسانی می شود.
برای کسب امتیاز قبول در محک امنیتی VB100 محصول امنیتی باید حداقل بدافزار را در دو وضعیت "هنگام درخواست" و هم در "هنگام دسترسی به حافظه" شناسایی کنند و در مرحله دوم مشکلی با لیست فایل های سالم نداشته باشد. در هنگام اعمال آزمایش VB100 تمامی بدافزارهای مورد آزمایش قرار گرفته هم اکنون تهدید امنیتی به حساب می آمدند.
البته در میان محصولات رد شده، محصولاتی وجود دارند که پایگاه های داده امضاء های بدافزارهای آنان با یکدیگر در ارتباط هستند. برای مثال محصول WebRoot از پایگاه داده Sophos استفاده می کند بنابراین با شکست Sophos محصول WebRoot نیز مردود اعلام شد.
در میان تولید کنندگان محصولات امنیتی نرم افزارهای McAfee VirusScan Enterprise, Trend Micro Internet Security, Norman Virus Control, Sophos Anti-Virus, Webroot Spy Sweeper with AntiVirus, Alwil Software's Avast, BitDefender Antivirus 2008, PC Tools AntiVirus و VirusBlaster Professional مهم ترین مردود شدگان این آزمایش می باشند.
منبع : وین بتا
مایکروسافت سیستم عامل ویندوز موبایل 6.1 را معرفی کرد
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی منابع آگاه، شرکت مایکروسافت نسخه جدید سیستمعامل خود برای تلفنهای همراه را با نام Windows Mobile 6.1 به بازار معرفی کرد. به گفته کارشناسان این شرکت، Windows Mobile 6.1 امکان ارتباط بهتر بین مشترکان را فراهم کرده و اطلاعات مورد نیاز آنها را در هر مکان و زمانی به آنها ارایه میدهد.
این سیستمعامل شامل ابزاری به نام Getting Started Center میشود و میتواند روی تمام گوشیهای هوشمند نصب شود. از دیگر تغییرات عمده این نسخه جدید نسبت به نسخههای پیشین میتوان به طراحی زیبای آن اشاره کرد.
شرکت مایکروسافت اعلام کرده است که این نسخه از سیستمعامل ویندوز موبایل در سه ماهه دوم سال جاری میلادی وارد بازار خواهد شد.
شرکت مایکروسافت اعلام کرده است که در آینده نزدیک مرورگر اینترنتی برای مشترکان تلفنهمراه را هم بهروز خواهد کرد. این مرورگر که Internet Explorer Mobile نام دارد، در سه ماهه سوم سال 2008 در اختیار مشترکان سراسر جهان قرار خواهد گرفت.
عاقبت يك شوخی فريبكارانه اینترنتی!
شبکههای تلویزیونی فاكس و اسکای نیوز در اين باره گفتند این اتفاق زمانی روی داد که شخصی ناشناس، دو تبلیغ در يك سایت اینترنتی (Craigslist) منتشر کرد، مبنی بر اینکه یک شهروند امریکایی به نام رابرت سالزبری (Robert Salisbury) از خانه و شهر خود نقل مکان کرده و تمامی اثاثیه خانهاش را به طور رایگان در اختیار مردم قرار داده است.
مرد مزبور عصر همان روز كه از محل کار به خانهاش بازگشت دید عده زیادی در محوطه و درون خانه وی جمع شدهاند و اثاثیه وی را بار وانت های خود کردهاند و دارند محل را ترك ميكنند. او با اعتراض جلو آنها را گرفت، ولي با تعجب مردم مواجه شد آنها خبر تبلیغ در سایت اینترنتیرا به او دادند.
اگرچه بیشتر وسایل این مرد به او بازگردانده شد، ولی هنوز تعدادی از آن پیدا نشده است.
سخنگوی پلیس اورگان که در این زمینه تحقیقات خود را آغاز کرده، گفت: هنوز مشخص نشده چه کسی تبلیغ را در اینترنت منتشر کرده است.
ویزای تیمهای ایرانی
دلیل دادن ویزا به تیم شریف هم ظاهرا وجود ویزاهای کشورهای دیگر در پاسپورت آنها (به دلیل شرکت در مسابقه های المپیاد دانش آموزی) بوده است.
۱۳۸۷ فروردین ۱۷, شنبه
قلعه رودخان آرمیده در دل جنگل
در دوره سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شده و از پایگاه های مبارزاتی اسماعیلیان بوده است. بر روی سردر ورودی آن درج شده است كه این قلعه در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام الدین امیردباج بن امیر علاء الدین اسحق تجدید بنا شده است. این كتیبه در موزه گنجینه رشت نگهداری می شود.
این قلعه در ارتفاعی بین ۶۶۵ تا ۷۱۵ متر از سطح دریا واقع شده است و در كنار آن رودخانه ای با همین نام جاری است.قلعه رودخان در۲۰ كیلومتری جنوب شرقی فومن از دهستان گوراب پس در بخش مركزی شهرستان فومن قرار دارد.
ارتفاع این قلعه بین ۶۵۵ تا ۷۱۵ از سطح دریا در خط الراس یكی از ارتفاعات منطقه واقع شده است.در سمت راست قلعه، رودخانه ای به همین نام قرار دارد كه از ارتفاعات سرچشمه گرفته و آب آن از جنوب به شمال در جریان است.
علاقه مندان به دیدن قلعه بعد از عبور از شهر فومن، پس از گذشتن از روستاهای گشت، كر و محله، گشت رودخان، سیاه كش، گوراب پس، ملسكام و سعیدآباد به روستای قلعه رودخان رسیده و پس از گذشتن از حیدرآلات و طی سه كیلومتر جاده خاكی وارد اراضی پارك جنگلی قلعه رودخان شده و بایدمسیر ۵/۱ كیلومتری صعود تا محل قلعه را از راه پله احداث شده، عبور كنند.
گفتنی است، قلعه رودخان از دو بخش تشكیل شده است، قسمت ارگ یا شاه قلعه در دو طبقه و از آجر ساخته شده كه در قسمت غربی این بنا واقع است، قلعه كلا دارای دو ارگ شانزده قراول خانه است.در ورودی یا دروازه قلعه شمالی است و در دو طرف آن دو برج توپر بسیار عظیم ساخته شده است و بر بالای دروازه اصلی، كتیبه ای نصب شده بود كه این كتیبه در حال حاضر در موزه رشت نگهداری می شود.
برخی از ساكنین منطقه به این شایعه باور دارند كه این قلعه را «جن ها» بنا كرده اند. آنها در باور خود، اظهار می دارند هیچ بنایی كه توسط آدمیزاد بنا شده باشد، نمی تواند اینقدر دوام بیاورد. بر اساستحقیقات انجام شده، این دژ عظیم كه به قلعه روخان (رودخان) موسوم است، طی وقایع و رویدادهایی كه پس از دوره ساسانی به وقوع پیوست، تخریب شد، اما در قرن ۵ و ۶ هجری قمری و در زمان حكومت سلجوقیان تجدید بنا شد و به همین جهت در شمار قلاع اسمعیلیه مشهور است.
از روستای قلعه رودخان تا قلعه رودخان طبیعت بسیار زیبا و چشم اندازهای زیادی وجود دارد كه توجه هر بیننده ای را به خود جلب می كند. در مسیر صعود به قلعه درختانی با قدمت طولانی به سمت آسمان قد علم كرده و نور از لابه لای شاخه های این درختان به پایین می ریزد.خاطرنشان می شود: قبلا چشمه آبی كه منبع اصلی آب قلعه بود، در حیاط قلعه دیده می شد و معروف است كه این آب را با گنگ از ییلاق زردخونی آورده اند.
این چشمه پس از زلزله سال ۱۳۶۹ گیلان خشك؛ اما بعدها به وسیله میراث فرهنگی گیلان احیا شده است.قسمت دوم قلعه، قسمت نظامی یا قورخانه است كه در قسمت شرقی قلعه رودخان قرار دارد.
از وجوه جالب توجه در معماری قلعه رودخان كاربرد طاق های جناغی و انواع مختلف آن و نیز طرح های آجركاری و سنگ چینی است كه نشان از دقت نظر سازندگان آن دارد.گفتنی است، با توجه ویژه كار گروه گردشگری گیلان به اهمیت و جایگاه مهم بنای قلعه رودخان و نقشه آن در ایجاد یك قطب بزرگ گردشگری در استان همزمان با فعالیت های اداره كل میراث فرهنگی گیلان زمینه حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی در پارك جنگلی قلعه رودخان فراهم شده، به طوری كه پیش طرح ایجاد تاسیسات اقامتی و پذیرایی در محدوده پارك جنگلی قلعه رودخان ارایه و نظر به ویژگی های استثنایی بنای قلعه رودخان و طبیعت بسیار زیبا و جذاب آن با اقوام های هماهنگ سازمان ها و ادارات دولتی نظیر منابع طبیعی، محیط زیست، راه و ترابری و میراث فرهنگی و گردشگری در آینده نزدیك قلعه رودخان محیط پیرامون آن به یكی از قطب های مهم گردشگری در كشور تبدیل خواهد شد.
درآمد کلینتون ها بیش از 100 میلیون دلار
از سال 2000، این زوج تقریبا 110 میلیون دلار درآمد داشته اند که بیش از 20 میلیون دلار آن در سال 2007 کسب شده است.
آنها همچنین در همین مدت بیش از 10 میلیون دلار به نهادهای خیریه بخشیده اند.
تقریبا نیمی از این درآمد از سخنرانی های بیل کلینتون کسب شده است.
از زمانی که باراک اوباما، رقیب هیلاری کلینتون برای کسب عنوان نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری، ارقام مربوط به درآمد خود بین سالهای 2000 تا 2006 را آشکار ساخت، خانم کلینتون هم تحت فشار قرار گرفته بود تا اقدام مشابهی انجام دهد.
آقای اوباما و همچنین جان مک کین، نامزد حزب جمهوری خواه، گفته اند که ارقام درآمدهای خود در سال 2007 را تا اواخر ماه جاری میلادی منتشر خواهند کرد.
دو سناتور حزب دموکرات که برای کسب نامزدی حزب خود در انتخابات ریاست جمهوری تلاش می کنند، مایلند نشان بدهند چیزی برای مخفی کردن از رای دهندگان ندارند.
جک ایزارد خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گوید ارقام درآمدهای خانواده کلینتون، توجه بسیاری از آمریکایی ها را جلب خواهد کرد.
کتابهای پرفروش
جی کارسون، یک سخنگوی ستاد انتخاباتی خانم کلینتون گفت: "خانواده کلینتون 30 سال حسابهای مالیاتی خود را منتشر کرده اند که کمتر کسی در میان کارمندان دولت چنین اقدامی را انجام داده است."
"هیچکدام از رقبای خانم کلینتون در انتخابات، حتی نزدیک به این حجم اطلاعات را بر ملا نکرده اند."
بر اساس ارقام منتشر شده، خانواده کلینتون بین سالهای 2000 تا 2007 حدود 34 میلیون دلار مالیات پرداخته اند.
آخرین باری که این زوج ارقام درآمد خود (416 هزار دلار) را منتشر کردند، سال 2000 بود که در آن سال دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون به پایان رسید.
بیل کلینتون از زمان ترک کاخ سفید، از بابت دو کتاب خود نیز ("زندگی من" و "بخشش") 30 میلیون دلار درآمد داشته است.
هیلاری کلینتون هم از بابت یک کتاب خود، "تاریخ زنده" بیش از 10 میلیون دلار درآمد کسب کرده است و کل درآمد کتاب دیگر خود با نام "یک روستا کافی است" را به بنیادهای خیریه اهداء نمود.
توزیع کننده آبجو
هفته گذشته باراک اوباما، میزان مالیاتهای خود را بر روی سایت اینترنتی خود منتشر کرد.
این ارقام نشان دادند که او در سال 2006 نزدیک به یک میلیون دلار درآمد داشته است که نیمی از آن بخاطر چاپ کتاب دوم او ("بی پروایی امید") بوده است.
جان مک کین هم منبع اصلی درآمد خود را حقوق عضویت در مجلس سنا (170 هزار دلار) و 56 هزار دلار حقوق بازنشستگی از نیروی دریایی ذکر کرده بود.
با این وجود همسر آقای مک کین وارث سهامی عمده در شرکت هنزلی و شرکا است که یکی از بزرگترین توزیع کنندگان آبجو در آمریکا به شمار می رود و گزارش شده است که ارزش آن بیش از 100 میلیون دلار است.
با این وجود بر اساس یک پیش شرط قانونی ازدواج او، اکثر دارایی های همسر آقای مک کین، تحت نام خود او هستند.
2.6 میلیون دلار بابت پیتزا دات کام
کریس کلارک 43 ساله، پس از حراجی یک هفته ای، پیشنهاد یک متقاضی را که هویت او فاش نشده، پذیرفت.
روزنامه بالتیمور سان، از زبان آقای کلارک که در ایالت مریلند زندگی می کند، نوشته است: "این وضعیت جنون آمیز است."
"طبیعی است که این مععامله زندگی من را تغییر می دهد."
پشیمانی
آقای کلارک این آدرس اینترنتی را در سال 1994 ثبت کرد، وقتی که وب در حال آغاز بود.
او امدوار بود آدرس پیتزا دات کام به او و شرکت مشاوری که راه اندازی کرده بود کمک کند تا بتوانند نظر یک شرکت پیتزا فروشی را برای بستن قرارداد جلب کنند.
او در سال 2000، شرکت خود را فروخت، اما به پرداخت هزینه سالانه 20 دلار جهت نگداری آدرس اینترنتی خود ادامه داد.
اما در ماه ژانویه امسال، وقتی آقای کلارک خبردار شد که آدرس اینترنتی ودکا دات کام در سال 2006 به قیمت 3 میلیون دلار فروش رفته است، تصمیم به فروش آدرس خود گرفت.
این حراج اینترنتی در روز 27 مارس آغاز شد و اولین نفر پیشنهاد 100 دلار را برای آن ارائه کرد.
آقای کلارک در نهایت پیشنهادی 2.6 میلیون دلار را پذیرفت، و امیدوار است در چند روز آینده پول حاصل از فروش این آدرس را دریافت کند.
او گفت اکنون پشیمان است که در دهه 90 آدرس های بیشتری نخریده است.
مراكز دادهي ايراني چه ميكنند؟!
به گفتهي دستاندركاران عوامل مهمي در ايجاد يک ديتاسنتر يا مركز داده، دخيل هستند که از جمله ميتوان به پهناي باند مناسب، زيرساخت لازم و ضروري در کنار هزينههاي سنگين و در عين حال برآورد کردن امنيت لازم و جلب مشتري اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، چنانچه عوامل ابتدايي را حل شده درنظر بگيريم کمبود اطمينان براي مشتري و قيمت تمام شده بالا از جمله مهمترين مشکلات ديتاسنترهاي داخلي است كه درحال حاضر با ان دست وپنجه نرم ميكنند.
با وجودي كه دبيرخانهي شوراي عالي فنآوري اطلاعات كشور اعلام كرد كه در راستاي تدوين سياستهاي حاكم بر مراكز داده ديتاسنتر از اين پس نگهداري اطلاعات پايگاههاي اينترنتي متعلق به دستگاههاي دولتي صرفا در داخل كشور مجاز شناخته شد اما سه شركت داخلي كه مجوز ايجاد و راهاندازي ديتاسنتر به آنها اعطا شده از وضعيت موجود ناراضي هستند و کمبود اطمينان براي مشتري بهويژه دولتيها و قيمت تمام شدهي بالا را از جمله مشکلات خود عنوان ميكنند.
هزينهي ديتاسنتر داخلي براي شركتها زياد است
مدير عامل يك ديتاسنتر داخلي دربارهي ميزان استقبال از اين ديتاسنترها گفت: با توجه به بخشنامهاي كه بر اساس آن دولت شركتهاي دولتي را موظف كرده تا از هاست داخلي استفاده كنند، اميد به استقبال خوبي داريم اما تعدادي از اين شركتها هنوز با ديتاسنترهاي خارجي قرارداد دارند و مهلت آنها تمام نشده است.
مسعود همتي با تشريح آخرين وضعيت فعاليت اين ديتاسنتر و با تاكيد بر مشكلاتي كه بر سر راه اين شركت جهت اخذ وام مربوطه بوده است، اظهار كرد: مشكلات اخذ وام مطرح شدن بحثهايي نظير اين بود كه اين شركت دولتي نبوده و خصوصي هم نيست؛ اين مشكلات به دليل وجود سهامداراني چون بانك ملي، سازمان تامين اجتماعي در اين شركت رخ داد اما چند روز گذشته بازديدي جهت اعلام مبلغ از شركت به عمل آمد و تا حداكثر يك ماه آينده وام پرداخت ميشود.
به گفتهي او از طرفي هزينهي ديتاسنتر داخلي براي شركتها زياد و در خارج از كشور پهناي باند فوقالعاده ارزان است و اين در حالي است كه در كشور يكي از هزينههاي سنگين براي ديتاسنترها هزينهي پهناي باند است و باعث ميشود قيمت خدمات ديتاسنتر در داخل قابل ملاحظه نباشد.
او تصريح كرد: ديتاسنترهاي خارجي يك گيگابايت را 20 هزار تومان ارايه ميدهند، اما ديتاسنترهاي داخلي همين پهناي باند را با رقم 200 هزار تومان ارايه ميكنند. ايجاد تعادل در اين تفاوت قيمت نيازمند كمكهاي دولتي است.
به عقيده تحليلگران معمولا در راهاندازي و آغاز هر پروژهاي تب خاصي وجود دارد، به گونهاي كه در ابتدا هزينهي سنگيني را تقبل ميكنيم، اما معمولا در فاز راهاندازي با كمبود بودجه مواجه ميشويم و پروژه دستخوش تغيير قرار ميگيرد كه در IDC نيز همين طور بوده است.
شواهد نشان ميدهند كه بازار ايران، بازار بزرگي براي ديتاسنتر محسوب ميشود، اما در مرحلهاي با نبود مشتري مواجه شده كه مشكلات فني نيز به آن دامن ميزند.
همچنين نبود پشتيباني مناسب از سوي شركتي مانند مايكروسافت در بخش فني صدمات زيادي را به ديتاسنترها در كشور وارد ميكند و براي خريد نرمافزار محدوديتهاي بسياري وجود دارد و پاسخگو نبودن اين شركتها مايكروسافت باعث شد كه تيمهاي فني قوي تشكيل شوند اما اگر حمايتي صورت نگيرد، اين كسب و كار كه با امنيت ملي در ارتباط است، با شكست مواجه ميشود و در نتيجه نيازمند توجه ويژه است.
طراحي و ايجاد ديتاسنتر داخلي با هزينهاي تا 300 ميليارد تومان
اما محمدباقر ظهوريفر - مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت - از بحث ايجاد ديتاسنتر ملي سخن گفت و
در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، با بيان اين كه IDC يك ديتاسنتر ملي است كه اطلاعات محرمانه و حساس كليهي ارگانها، سازمانها و موسسات دولتي را ذخيره و نگهداري ميكند اظهار كرد: اگر اتفاقي براي هر كدام از ديتاسنترهاي آن سازمان در اين IDCها پيش بيايد، پشتيباني از اطلاعات وجود دارد تا بتوان آن را جايگزين كرد و در واقع با ايجاد هاستينگ داخل كشور ديگر نيازي نيست كه سازمانهاي دولتي، به شبكهي خارج از كشور وابسته شوند.
به گفتهي او شارع در واقع اشل كوچكي از هاستينگ داخلي است كه فاز اول طراحي اين پروژه حدود 30 ميليارد تومان هزينه در برداشت كه اين مبلغ از محل منابع داخلي خودمان تامين ميشود.
وي ادامه داد: براي اين كار به اطلاعات نياز داريم كه بايد از سازمانهاي ديگر دريافت كنيم تا حجم كار مشخص شود و بر اساس آن بتوانيم طراحي سيستم را داشته باشيم و در اين زمينه شناسايي محلها از نظر امنيت و آماده كردن آن براي نصب تجهيزات از موارد مهم محسوب ميشود.
ظهوريفر گفت: البته ممكن است نيازهاي ما با فاز اول حل شود و هر وقت كه نيازها مشخص شد بر اساس آن، فازبنديها انجام ميشود؛ البته اين امكان نيز وجود دارد كه اين پروژه در اعلام نيازهايي كه از سازمانها و يا دولت به ما انجام ميشود، فازهاي مختلفي داشته باشد كه براي اين كار از سازمانها و ارگانهاي مرتبط با آن درخواست كرديم كه اطلاعات را به ما بدهند.
ظاهرا با راهاندازي مراكز داده در ايران برخي از شركتها و موسسات بر اساس بخشنامههاي دولت و برخي نيز به دنبال تجربيات موفق همكاران خود و امكانات بهوجود آمده در كشور از مراكز داده داخل كشور استقبال كردهاند و در نتيجه از سوي بخش عمدهاي از مشتريان خدمات ميزباني شركت، از انتقال سايتهاي اينترنتي موجود در خارج به مراکز داده داخل كشور استقبال بعمل آمده است.
به گفتهي اياد خمسه - مدير عامل يك ديتاسنتر داخلي - اين مركز داده به لحاظ زيرساخت و تجهيزات جزو بزرگترين ديتاسنترهاي كشور محسوب ميشود و امتياز انحصاري آن نسبت به ديگر ديتاسنترهاي داخلي وجود Main frame و رايانههاي جديد IBM Z900 است که از لحاظ قدرت پردازنده و حجم حافظه به مراتب در سطح بالايي قرار دارند.
وي ادامه داد: مركز ديتاي اينترنتي اين ديتاسنتر بر اساس استانداردهاي روز دنيا طراحي و در آذرماه 1384 و در وسعتي در حدود 500 متر مربع پيادهسازي و راهاندازي شده است. اين مرکز از نظر امنيت فيزيکي داراي سيستمهاي کنترلي پيشرفته در مانيتورينگ برودت و رطوبت، اعلام حريق و دوربينهاي مدار بسته بوده که در ساختماني با مقاومت 9 درجهي ريشتر در برابر زلزله احداث شده است.
نميتوان ضعف ديتاسنترها ر با قانون توجيه كرد
اما معاون فنآوري اطلاعات دانشگاه شهيد بهشتي با تاكيد بر اين كه ديتاسنترهاي داخلي بايد خود را با ارايهي سرويس مناسب به اثبات برسانند تصريح كرده بود: با قانون نميتوان ضعف ديتاسنترها را توجيه كرد بلكه با ايجاد فضاي مطمئن سازمانها به آنها روي خواهند آورد؛ در فرهنگ ايران بهترين شيوهي جوابگويي ارايهي كار با كيفيت خوب براي اثبات تواناييها است.
عليرضا طالبپور خاطر نشان كرد: در حال حاضر توان به حدي نيست كه دانشگاهها به راحتي با ديتاسنترهاي داخلي همكاري كنند و ترجيح ميدهند با صرف هزينهي خود به ايجاد IDC اقدام كنند.
مخابرات از ديتاسنترهاي داخلي حمايت نكردهاست
هادي قنبري - كارشناس IDC در يكي از ديتاسنترهاي داخلي- نيز در اين باره با تاكيد بر اين كه متاسفانه مخابرات از ديتاسنترهاي داخلي حمايت نكرده است، گفت: ما در صورتي ميتوانيم سرويسدهي مناسبي داشته باشيم كه پهناي باند با قيمت بهتر و ارزانتري در اختيار ما قرار بگيرد زيرا يكي از بزرگترين مشكلات ما در اين زمينه اين است كه پهناي باند با قيمت گراني در اختيار ما قرار ميگيرد.
وي با بيان اين كه مخابرات همزمان با بخش خصوصي شروع به راهاندازي ديتاسنتر كرد اما در اين زمينه عقب مانده و عملكرد موفقي نداشته است، گفت: به دليل گران بودن هزينهي پهناي باند قيمت هاست كردن سايتها در داخل كشور بالاتر از پشتيباني آنها در خارج از كشور است بنابراين هم چنان تمايل بيشتري به هاست سايتها در خارج از كشور وجود دارد
وجود ديتاسنتر دولتي براي منابع دولتي ضرورت دارد
با اين حال مدير گروه فنآوريهاي نوين پژوهشكدهي مجلس معتقد است: عواملي چون تحريم باعث ميشود بزرگترين ديتاسنتر داخل كشور تنها سرور تحت سيستم عامل لينوكس را سرويس دهد، در حالي كه بيشتر كاربران داخلي از ويندوز استفاده ميكنند.
رضا باقري گفت: وجود ديتاسنتر دولتي براي منابع دولتي ضرورت دارد و ديتاسنترهاي خصوصي اولويت بعدي ميزباني اطلاعات براي ارگانهاي دولتي نسبت به مراكز خارجي است.
باقري ادامه داد: براي ايجاد ديتاسنتر 12 تا 16 ميليارد تومان هزينه صرف ميشود كه به شرايط فيزيكي و پهناي باند خاص نياز دارد و توجيهي براي پرداخت اين هزينه توسط هر سازماني وجود ندارد.
۱۳۸۷ فروردین ۱۵, پنجشنبه
آیا عکسهای عریان رومینا شما را خشمگین کرد؟
البته این سایت از اینکه به چه طریقی از خشم ایرانیان سراسر جهان مطلع شده است گزارشی نمی دهد اما در ادامه در مطلبی خلاف عرف خبر رسانی اضافه می کند: «این دختر فاسد هدف از اين كار را آشنا نمودن مردم اسپانيا با فرهنگ ايرانيها خواند!!! ... وی با دست زدن به چنین اقدام کثیفی به تجارت تربیت شده در خانواده اش دست زده است.»
استفاده از صفت «فاسد» و پس از آن عبارت «تجارت تربیت شده در خانواده اش» توسط سایت صبح جای پرسش و تعجب بسیار دارد. مشخص نیست به چه علت در این میان خانواده رومینا مورد تهمت و اهانت قرار گرفته اند.